ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Γαλάζια Σημαία για άλλη μια χρονιά στην Παραλία του Hinitsa Bay

Η παραλία του AKS Hinitsa Bay απέκτησε και φέτος (2015) γαλάζια σημαία αποδεικνύοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο στην Αργολίδα, αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη, όχι μόνο γιατί είναι ειδυλλιακή, αλλά και γιατί το κολύμπι στα νερά της είναι απόλυτα ασφαλές. Τι ακριβώς σημαίνει όμως για μια παραλία να έχει γαλάζια σημαία;

Η γαλάζια σημαία δεν σημαίνει μόνο καθαρά νερά όπως πιστεύουμε. Αν ίσχυε μόνο αυτό, άλλωστε σχεδόν όλες οι παραλίες στους ελληνικούς τόπους θα είχαν και από μία. Γαλάζια σημαία σημαίνει επίσης και άριστη φροντίδα, εξυπηρέτηση και ενημέρωση του λουόμενου. Για να αποκτήσει μια παραλία γαλάζια σημαία θα πρέπει οι άνθρωποι που την περιποιούνται να δρουν ενεργά για να την κρατούν σε ιδανική κατάσταση. Ας δούμε όμως μερικά από τα κριτήρια που φέρνουν γαλάζια σημαία σε μια παραλία:

  • Πρέπει να υπάρχει επιτροπή που φροντίζει για όλα τα θέματα που προκύπτουν
  • Η παραλία υποχρεούται να έχει σήμανση με περιβαλλοντικές πληροφορίες
  • Η ασφάλεια και άνεση του λουόμενου πρέπει να είναι σε προτεραιότητα (με ναυαγοσώστες, καμπίνες, κάδους απορριμάτων και ανακύκλωσης, πρώτες βοήθειες, πόσιμο νερό, καθαρή αμμουδιά κ.α.)
  • Και φυσικά, τα νερά πρέπει να είναι πεντακάθαρα μακριά από οποιαδήποτε απόβλητα ή ακόμη και θαλάσσια ρεύματα που μπορεί να φέρουν απορρίμματα.

Εμπιστευτείτε λοιπόν τo AKS Hinitsa Bay για τις διακοπές σας, γνωρίζοντας πως ανήκει στην ελίτ των παραλιών. Εσείς φέρτε την καλή διάθεση και οι άνθρωποι που σας προσέχουν θα φροντίσουν για όλα τα άλλα.

Πελοπόννησος Ξενοδοχεία – AKS Hinitsa Bay