ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Φαράγγι Καταφύκι

katafyki - ermionigreece.com

Μια επίσκεψη στο Πόρτο Χέλι και τα ξενοδοχεία AKS Porto Heli και AKS Hinitsa Bay πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από εκδρομές στις γύρω περιοχές. Η Αργολίδα είναι ένας πανέμορφος νομός που προσφέρει πολλές συγκινήσεις είτε για τους λάτρεις των αρχαιολογικών χώρων (Μυκήνες, Επίδαυρος, Τροιζήνα) είτε για όσους προτιμούν αποδράσεις στη φύση και τα γραφικά χωριά (ορεινή Αργολίδα, Άγιος Αιμιλιανός).

Το φαράγγι Καταφύκι ανήκει σίγουρα στην κατηγορία της φύσης, αφού πρόκειται για μια πανέμορφη δασώδη περιοχή, ιδανική για πεζοπορία και παρατήρηση άγριων ζώων. Βρίσκεται λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, συγκεκριμένα ανάμεσα στην Ερμιόνη και τους Φούρνους. Περπατήστε ανάμεσα σε δέντρα, δίπλα από ρυάκια, ανακαλύψτε μονοπάτια, αλλά και σκαρφαλώστε απότομους (αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνους) βράχους. Το τοπίο είναι τόσο επιβλητικό που έχει γεννήσει το μύθο ότι το φαράγγι αποτελεί είναι μια από τις εισόδους του Άδη, αυτή που χρησιμοποίησε ο Ηρακλής για να σύρει έξω τον Κέρβερο.

Η καλύτερη εποχή για μια εκδρομή στο φαράγγι Καταφύκι είναι την άνοιξη όταν ο καιρός δεν είναι ακόμα πολύ ζεστός, ενώ και η ανθοφορία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, χωρίς φυσικά να είναι απαγορευτική μια επίσκεψη κατά το καλοκαίρι. Θα πρέπει βέβαια να έχετε το νου σας στις ξαφνικές ανοιξιάτικες μπόρες. Αν λοιπόν βρεθείτε στο Πόρτο Χέλι αυτές τις μέρες, προσπαθήστε να βάλετε στο πρόγραμμά σας το Καταφύκι· θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Ξενοδοχεία Πελοπόννησος – AKS Hinitsa Bay