ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου θα δώσει νέα πνοή στο νησί

New airport

Ένα νησί δημοφιλές όσο η Πάρος είναι λογικό να θέλει να μεγιστοποιήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες που συρρέουν κάθε χρόνο στο νησί. Η πρόσβαση ίσως είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθεί να λύσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, το οποίο, αν όλα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα να υποδεχτεί όσους θέλουν να περάσουν ονειρεμένες διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων.

Η Πάρος, βέβαια, έχει ήδη αεροδρόμιο, το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι ιδιαίτερα δραστήριο, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Ένα μεγαλύτερο αεροδρόμιο, ένα που θα μπορεί να υποδέχεται μεγαλύτερα αεροσκάφη και, κατ’ επέκταση, περισσότερο κόσμο, θα μεταμορφώσει πλήρως το τουριστικό τοπίο του νησιού και θα καταστήσει την Πάρο απευθείας προορισμό για πολλά μέρη της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο τουρισμός είναι μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος για την Ελλάδα και στην Πάρο το γνωρίζουν καλά αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Παριανοί φημίζονται για τη φιλοξενία τους, για τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουν τους επισκέπτες και τους κάνουν να θέλουν να μη φύγουν ποτέ ή, αφού τελικά αποχωρήσουν, να θέλουν να ξαναγυρίσουν. Το νέο αεροδρόμιο θα κάνει αυτή την επιθυμία πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί και, παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, πολλοί στην Πάρο είναι αισιόδοξοι πως από το καλοκαίρι μια νέα εποχή θα αρχίσει στο νησί.

Το πλέον ευχάριστο είναι πως ο χαρακτήρας της Πάρου δεν θα απειληθεί καθόλου. Το νησί είναι ήδη γνωστό ως κοσμοπολίτικο και ο κόσμος έρχεται για τα εστιατόρια και τα μπαράκια, τα μαγαζιά και, φυσικά, τις παραλίες. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου μπορεί μόνο να ενισχύσει αυτή την ταυτότητα, να την κάνει ακόμα πιο γνωστή στα πέρατα της υφηλίου.

Ξενοδοχεία Πάρος – AKS Chroma Paros