ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Πελοπόννησος και Πόρτο Χέλι – Το ιδανικό ζευγάρι

IMG_8609

Ίσως να μην υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα με μεγαλύτερη ποικιλία από την Πελοπόννησο. Περιέχει βουνό και θάλασσα, αρχαία μνημεία και σύγχρονη ζωή, εκπληκτικές πόλεις και συγκλονιστικά τοπία, χαρούμενους και φιλόξενους ανθρώπους και μακρά ιστορία που φαίνεται σε κάθε σας βήμα. Πού αλλού θα συνδυάσετε την ομορφιά των ελληνικών νησιών με την άγρια φύση των βουνών, πού αλλού θα βρείτε παντού εξαιρετικές παραλίες και μυστικές διαδρομές, γραφικά χωριά και ατέλειωτα δάση; Και εκτός αυτού, μια επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ειδικά για όσους βρίσκονται στην Αθήνα, είναι πολύ εύκολη: απλά μπείτε στο αυτοκίνητό σας, ή νοικιάστε ένα, και ακολουθήστε το δρόμο προς τα νοτιοδυτικά. Όπου και να σας βγάλει, να ξέρετε ότι θα περάσετε τέλεια.

Ανάμεσα στις περιοχές της Πελοποννήσου ξεχωρίζει το Πόρτο Χέλι και οι λόγοι γι’ αυτό είναι τόσοι πολλοί που είναι αδύνατο να τους αναφέρουμε όλους. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε μερικούς από αυτούς για να σας δείξουμε γιατί μια εκδρομή στην Πελοπόννησο αξίζει να ξεκινήσει από το Πόρτο Χέλι:

Απίστευτες παραλίες: Από την κεντρική παραλία του Πόρτο Χελίου και τη μοναδική Χηνίτσα με το νησάκι και τα δέντρα της, μέχρι την ακτή Κόστα και την παραλία Βερβερόντα, αλλά και την κοντινή Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι σας δίνει άπειρες ευκαιρίες για να κολυμπήσετε το καλοκαίρι (ή και άλλες εποχές, αν ανήκετε στους τολμηρούς).

Οι καλύτερες εκδρομές: Σε απόσταση αναπνοής από το Πόρτο Χέλι βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα. Οι ιστορικές Μυκήνες, η Επίδαυρος, που είναι το κέντρο του παγκόσμιου θεάτρου, η Τροιζήνα, η οποία μπορεί και να είναι ο πιο όμορφος αρχαιολογικός χώρος της περιοχής, η Τίρυνθα, η μονή Αυγού, το σπήλαιο Φράγχθι, με τον προϊστορικό πολιτισμό του, ακόμα και το Ναύπλιο με το Παλαμήδι να είναι το σύμβολο της νεώτερης ιστορίας, όλα αυτά είναι προσβάσιμα μετά από μια σύντομη διαδρομή από το Πόρτο Χέλι. Χρησιμοποιείστε το σαν βάση για να δείτε την ιστορία της Ελλάδας να ξετυλίγεται μπροστά  σας.

Πλούσιοι και διάσημοι το επιλέγουν: Δεν είναι τυχαίο που το Πόρτο Χέλι είναι το καταφύγιο των πλούσιων και των διάσημων της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Οι πλαγιές γύρω από αυτό, αλλά και πολύ κοντινά χωριά, όπως ο Άγιος Αιμιλιανός, είναι γεμάτα από βίλες και επαύλεις. Ο χώρος έχει επιλεγεί για το εξαιρετικό φυσικό του κάλλος, αλλά και γιατί είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, οπότε ευνοεί γρήγορες αποδράσεις τα σαββατοκύριακα.

Το Πόρτο Χέλι έχει τα πάντα: Τελευταία και καλύτερη αφήσαμε την ίδια την πόλη. Στο Πόρτο Χέλι θα μπορέσετε να φάτε σε εκπληκτικά εστιατόρια, να χαλαρώσετε σε ειδυλλιακά καφέ, να διασκεδάσετε σε γοητευτικά μπαρ και να κάνετε απολαυστικούς περιπάτους δίπλα στο κύμα. Το Πόρτο Χέλι μπορεί να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να είναι οι διακοπές σας απλά τέλειες!

Ξενοδοχεία Πελοπόννησος – AKS Hinitsa Bay