ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Ο γύρος της Πελοποννήσου με ποδήλατο ή…καταμαράν – The Peloponnesian Challenge Race

tiger1

Ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους ξεκινά στην Πελοπόννησο. Δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικά οχήματα θα ξεκινήσουν μετά από μια σεμνή τελετή στην Αρχαία Ολυμπία για να ολοκληρώσουν το γύρο της Πελοποννήσου. Η πρώτη ομάδα (Team Discover-Peloponnese.com) διαθέτει ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν και η δεύτερη (Team Artisan Travel) αποτελείται από έξι έμπειρους ποδηλάτες.

Διαφορετική διαδρομή, διαφορετικές δυσκολίες, ένας όμως στόχος. Να αναδειχθεί η πανέμορφη Πελοπόννησος ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και, μάλιστα, στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

biking

Η ιδέα γεννήθηκε στην Τρίπολη από τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ιδιοκτήτη επιχείρησης που εξειδικεύεται στον εναλλακτικό τουρισμό. Το ξενοδοχείο AKS Porto Heli είναι υπερήφανος χορηγός αυτής της προσπάθειας και, μάλιστα, στις 14 του Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια του απαιτητικού αυτού αγώνα, θα φιλοξενήσει μια συνάντηση με τους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Ο αγώνας αυτός, ο Peloponnesian Challenge Race, θα δοκιμάσει τις αντοχές των ποδηλατών και των ιστιοπλόων. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Ολυμπία και θα κατευθυνθούν πρώτα ανατολικά. Θα διανύσουν 1500 χιλιόμετρα μέσα από τα πιο μαγευτικά δάση, βουνά και παράλια της Πελοποννήσου. Η διαδρομή θα τους φέρει στην Παλαιά Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, τη Μονεμβασιά και αλλού, με άλλα λόγια σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας της ίδιας.

Την ίδια στιγμή το καταμαράν θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Κατάκολου για να ακολουθήσει παρόμοια πορεία (παράλληλα με τις ακτές, φυσικά) και σε πολλά λιμάνια το πλήρωμα ίσως και να συναντιέται με τους ποδηλάτες. Η διαδρομή τους θα είναι 550 ναυτικά μίλια (δηλαδή 1020 περίπου χιλιόμετρα, αλλά ως ναυτικός λαός πρέπει εμείς οι Έλληνες να ξέρουμε ότι για θαλάσσιες αποστάσεις χρησιμοποιούμε μόνο ναυτικά μίλια). Κι αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά, το μυστικό βρίσκεται στις υψομετρικές διαφορές που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ποδηλάτες, αλλά και στο γεγονός ότι το σκάφος θα πηγαίνει κατά κύριο λόγο ευθεία· καιρού επιτρέποντος, φυσικά, αφού οι άνεμοι των θαλασσών της Ελλάδας δεν παίζουν και ταλαιπωρούν τους ναυτικούς.

Ο αγώνας μπορεί να είναι φιλικός και σκοπό να έχει την προώθηση της Πελοποννήσου, αλλά και να αναδείξει υψηλότερα ιδεώδη, όπως το αθλητικό πνεύμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες δεν θέλουν να τον κερδίσουν. Αναμένεται λοιπόν ένας συναρπαστικός αγώνας και τα AKS Porto Heli Hotels αισθάνονται υπερήφανα που μπορούν να τον στηρίξουν και να συνδράμουν σε έναν ευγενή στόχο που θα ενισχύσει την αγαπημένη Πελοπόννησο.

Ξενοδοχεία Πελοπόννησος – AKS Porto Heli