ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Ρομπότ της Φιλοξενίας

Actroid - Gnsin (Wikipedia commons)

Οι μηχανές έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά μέχρι στιγμής στον τομέα της φιλοξενίας η ανθρώπινη επαφή, η εμπιστοσύνη και το ζεστό χαμόγελο αποτελούσαν το κέντρο μιας διαμονής σε ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο Hen-na που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλιο στο Σασέμπο του Ναγκασάκι, μέσα σε ένα θεματικό πάρκο, θέλει να τα αλλάξει όλα αυτά. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου θα αντικατασταθούν από ρομπότ, τα οποία θα εκτελούν όλες τις απαραίτητες λειτουργίες φιλοξενίας. Σκοπός του ξενοδοχείου είναι να γίνει πολύ αποδοτικό και να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να μπορεί να προσφέρει και καλύτερες τιμές στους φιλοξενούμενους.

Στην υποδοχή θα βρίσκονται ρομπότ που θα χαμογελάνε μηχανικά και θα έχουν λογισμικό αναγνώρισης προσώπων ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν τους φιλοξενούμενους. Τα ρομπότ, που ονομάζονται Actroids, έχουν σχεδιαστεί να μιμούνται όσο το δυνατόν καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ μπορούν και να μιλάνε διάφορες γλώσσες.

Θα μας επιτρέψετε όμως να πούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ανθρώπινη ζεστασιά που μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα και να λύσει κάθε πιθανό πρόβλημα. Τα AKS Hotels έχουν επενδύσει πολύ στον ανθρώπινο παράγοντα και φημίζονται για την άριστη συμπεριφορά του άψογα εκπαιδευμένου προσωπικού τους. Τα ρομπότ μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα καινοτομία, αλλά τελικά μάλλον θα αποδειχθούν ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο.

Ξενοδοχεία Πελοπόννησος – AKS Hotels Porto Heli