ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Σκι στην Κρήτη

ski - skim.gr

Ξεχάστε όσα ξέρατε! Τώρα πια στην Κρήτη δεν θα πηγαίνετε μόνο για τις εκπληκτικές παραλίες, την τεράστια ιστορία και παράδοσή της, την εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα, τους χαρούμενους και ιδιόρρυθμους ανθρώπους. Πλέον στην Κρήτη θα πηγαίνετε και για σκι!

Όχι, δεν άνοιξε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο στην Κρήτη. Το εύκρατο που ρέπει προς τροπικό κλίμα του νησιού δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο, ενώ και τα βουνά της δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα ολοκληρωμένο χιονοδρομικό κέντρο με πολλές πίστες για αρχάριους και προχωρημένους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε σκι στην Κρήτη. Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας, τότε ο Ψηλορείτης προσφέρεται για ορειβατικό σκι. Με άλλα λόγια, πάρτε τα πέδιλα, ανεβείτε το βουνό με όποιον τρόπο μπορείτε και κατεβείτε το με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο που μπορείτε να φανταστείτε.

Βέβαια κάτι τέτοιο ενδείκνυται μόνο για πολύ έμπειρους σκιέρ που ακολουθούν όλα τα μέτρα προστασίας, με το σημαντικότερο να είναι η καλή γνώση του βουνού. Σύμφωνα με τους ειδικούς στο skim.gr, μπορείτε να ανεβείτε με αυτοκίνητο (έστω και 4×4) μέχρι τα καταφύγια του Μυγερού και του Τουμπωτού Πρίνου (ή τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο κοντά σε αυτά) και από εκεί να ξεκινήσετε την κατάβαση. Προσοχή μήπως είναι παγωμένο το χιόνι και κάνει την κατάβαση απαγορευτική, αν και αυτό το πρόβλημα υπάρχει περισσότερο το χειμώνα, ενώ την άνοιξη, πριν λιώσουν τα χιόνια, οι συνθήκες πιθανότατα θα είναι ιδανικές.

Τι λέτε, λοιπόν; Είστε έτοιμοι για κάτι εντελώς διαφορετικό;

Ξενοδοχεία στην Κρήτη – AKS Minoa Palace