ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Τα AKS Hotels Μέγας Χορηγός του “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”

image001

Τα AKS Hotels δείχνουν για άλλη μια φορά την αγάπη τους για τον πολιτισμό και αναλαμβάνουν τη χορηγία του Δεύτερου Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 21 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με καλλιτεχνική εποπτεία του Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Τα AKS Hotels έχουν συνδέσει το όνομά τους με το Πόρτο Χέλι, την Ερμιονίδα και την Αργολίδα και γι’ αυτό θα αναλάβουν υπό την προστασία τους αυτή τη σημαντική εκδήλωση σε έναν τόπο που λατρεύει το θέατρο από την αρχαιότητα ακόμα – μην ξεχνάμε ότι η Επίδαυρος βρίσκεται πολύ κοντά. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και θα λάβει χώρα στον πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγκ” στο Κρανίδι, το κεφαλοχώρι της περιοχής που απέχει μόλις λίγα λεπτά από το Πόρτο Χέλι.

Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι μοναδικό, καθώς αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναικείους μονολόγους που θα ερμηνευτούν από εννιά κορυφαίες γυναίκες του θεατρικού χώρου της Ελλάδας: Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργουσόπουλο σκοπός του φεστιβάλ είναι να μυήσει τον κόσμο στο καλό θέατρο και αυτό είναι ένας στόχος που τα AKS Hotels είναι περήφανα να στηρίζουν. Το φεστιβάλ, μάλιστα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό και να συμβάλει στην καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού στην Ερμιονίδα.

Το φεστιβάλ “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” δεν αφορά μόνο το θέατρο, όμως. Το πρόγραμμα ανοίγει με μια μουσική παράσταση, μια συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκι, όπου θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Τάσος Χριστογιαννόπουλος. Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων έχει ως εξής:

23/8 «Κατερίνα», του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα

26/8 «Η Πόρνη από πάνω», του Αντώνη Τσιπιανίτη, με την Κατερίνα Διδασκάλου

2/9 «Λίλιθ;», συρραφή μονολόγων αρχαίου δράματος, με την Τατού Δέδε

4/9 «Συμβολαιογράφος», του Νίκου Βασιλειάδη, με την Υρώ Μανέ

6/9 «Η αόρατη αλυσίδα», του Κάρλος Φερρέρα, με τη Μίνα Χειμώνα

11/9 «Julius», του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά

13/9 «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα”, του Άκη Δήμου , με την Πέμη Ζούνη

18/9 «Βitch boxer», της Charlotte Josephine, με την Ελίνα Ρίζου

20/9 «Ο Γάμος», της Βάσιας Σολωμού-Ξανθάκη, με την Άννα Βαγενά

Ξενοδοχεία Πελοπόννησος – AKS Hotels