ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AKSιόλογα » Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Samaria - Fiore S. Barbato

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος φαράγγια της Ευρώπης και σίγουρα ένα που θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε την περιπέτεια, να γνωρίσετε εκπληκτικές κρυμμένες τοποθεσίες, να απολαύσετε τη φύση, αλλά και να δοκιμάσετε τα όριά σας: Το φαράγγι της Σαμαριάς δικαίως θεωρείται μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες στην Κρήτη και ας βρίσκεται, στο μεγαλύτερό του μέρος, μακριά από τις παραλίες της και τους αρχαιολογικούς της χώρους.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι στη δυτική Κρήτη, νότια από τα Χανιά και πλάι στα μεγαλοπρεπή Λευκά Όρη. Τα δύο άκρα του φαραγγιού είναι η Αγία Ρούμελη στα νότια παράλια και το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο του Ομαλού. Δεν είναι ανάγκη να διασχίσετε και τα δεκαοχτώ χιλιόμετρα του μήκους του, αφού κάτι τέτοιο θα πάρει πολλές ώρες. Διαλέξτε τη διαδρομή που θέλετε να κάνετε και απλά αφήστε το μαγευτικό και άγριο φαράγγι να σας οδηγήσει μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινής ζωής.

Όσο θα βρίσκεστε στο φαράγγι της Σαμαριάς, θα πρέπει να ξέρετε ότι απαγορεύεται να διαταράσσετε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Στην τελευταία περιλαμβάνονται και τα διάσημα κρι-κρι, τα κατσίκια που μπορούν να βρεθούν μόνο στην Κρήτη και πουθενά αλλού σε όλη τη γη.

Αν βρεθείτε για διακοπές στην Κρήτη, τότε μια επίσκεψη στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι επιβεβλημένη. Μπορεί η Χερσόνησος με τη νυχτερινή ζωή, η Κνωσός που σας μεταφέρει στο παρελθόν και παραλίες όπως το Φοινικόδασος του Βάι να ταιριάζουν πιο πολύ με το καλοκαίρι, αν ψάχνετε όμως κάτι διαφορετικό δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού.

Ξενοδοχεία Κρήτη – AKS Minoa Palace