ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ

Ειδυλλιακά τοπία και κρυφές ομορφιές που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Η Πελοπόννησος όπως και τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού κρύβουν θησαυρούς που θα σε κερδίσουν για πάντα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δαντελωτές ακτές με χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά, γραφικά, ήσυχα ψαροχώρια αλλά και κοσμοπολίτικα θέρετρα, ποτάμια με ορμητικά νερά και βουνά με πλούσια βλάστηση συνδυάζονται με σπουδαία μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σημαντικού παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Η Πελοπόννησος είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές, αφού μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Το Ξενοδοχείο AKS Hinitsa Bay βρίσκεται σε μια μοναδική ιδιωτική χερσόνησο στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου.

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Το γραφικό Πόρτο Χέλι βρίσκεται στις νότιες ακτές της Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, αντικριστά των Σπετσών. Τα ποικίλα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι οι βασικές πηγές πλούτου ήταν το εμπόριο, η γεωργία και η κεραμική, ενώ οι κάτοικοί του ήταν ιδιαίτερα εύποροι. Το Πόρτο Χέλι με την αρχαία πολιτεία του βυθισμένη στα γαλανά νερά, τα ροδοκόκκινα ηλιοβασιλέματα, το λιμάνι που αγκαλιάζει τα μικρά και μεγάλα σκάφη, αποκαλύπτει όλη του την ελκυστικότητα σε μία πανδαισία χρωμάτων παραμένοντας ένα από τα πιο γνωστά κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ελλάδας.

ΕΡΜΙΟΝΗ

ΕΡΜΙΟΝΗ

Σε απόσταση 20 λεπτών από το Πόρτο Χέλι, ανάμεσα στις Σπέτσες και την Ύδρα, εκτείνεται η Ερμιόνη, στη θέση της αρχαίας ομώνυμης πόλης με τη μεγάλη ναυτική παράδοση. Πιστεύεται ότι η Ερμιόνη, κατοικείται σχεδόν χωρίς διακοπή τουλάχιστον από το 3000 π.Χ., αφού έχει χτιστεί και ξαναχτιστεί στο ίδιο μέρος.

ΚΟΙΛΑΔΑ

ΚΟΙΛΑΔΑ

Το παραδοσιακό ψαράδικο χωριό Κοιλάδα, βρίσκεται σε απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Πόρτο Χελίου. Γραφικές εικόνες, παραδόσεις, νησιώτικα χαρακτηριστικά και η μεγάλη ναυτική ιστορία του χωριού συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Φτάνοντας κανείς στην Κοιλάδα, στην είσοδο του χωριού βρίσκονται ονομαστά ναυπηγεία που ασχολούνται με την κατασκευή ξύλινων σκαφών. Ακολουθώντας τον παραθαλάσσιο χωματόδρομο που οδηγεί στη βόρεια πλευρά του κόλπου θα συναντήσει κανείς τη σπηλιά του Φράχθι, ένα σπήλαιο που κατοικήθηκε κατά τη μέση παλαιολιθική εποχή (3000 π.Χ.)

ΣΠΕΤΣΕΣ (4 ναυτικά μίλια) – ΥΔΡΑ (18 ναυτικά μίλια)

ΥΔΡΑ

Οι Σπέτσες και η Ύδρα, τα νησιά των γενναίων και των πυρπολητών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της Ελληνικής επανάστασης. Στις Σπέτσες βρίσκεται το αρχοντικό-μουσείο της Μπουμπουλίνας και στην Ύδρα τα αρχοντικά του Μιαούλη και του Κουντουριώτη. Είναι επισκέψιμα από το Πόρτο Χέλι με τα δρομολόγια των καϊκιών, με υδροταξί από τον μόλο του AKS Hinitsa Bay και με catamaran από το λιμάνι του Πόρτο Χελίου.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής θεωρείται και το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Κτίσθηκε τον 4ο π.Χ. αιώνα, μέσα στο δάσος της Επιδαύρου, μαγεύοντας μέχρι σήμερα τους επισκέπτες του τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για την ακουστική του, αφού ο ήχος φτάνει μέχρι τις τελευταίες κερκίδες του. Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Επιδαύρου ξεκίνησε το 1954 και από τότε έχει καθιερωθεί ως ο κατ’ εξοχήν θεσμός παραστάσεων αρχαίου δράματος στον κόσμο, καθότι έχει φιλοξενήσει τις τραγωδίες του Σοφοκλή, του Αισχύλου και του Ευριπίδη.

ΜΥΚΗΝΕΣ

Το παλάτι των Μυκηνών θεωρείται σήμερα το κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Τα θαυμαστά κυκλώπεια τείχη που προστατεύουν την ακρόπολη των Μυκηνών, η επιβλητική πύλη των Λεόντων, οι θολωτοί τάφοι των βασιλέων, με κορυφαίο αρχαιολογικό εύρημα τον τάφο του βασιλιά Αγαμέμνονα, θα εντυπωσιάσουν και θα γοητεύσουν τον επισκέπτη.

ΝΑΥΠΛΙΟ (78 χλμ.)

                    nafplio

Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας και αν την επισκεφτείτε θα θαυμάσετε το κάστρο του Παλαμηδιού που στέκεται προστατευτικά πάνω από τη πόλη. Ιστορικές πλατείες, νεοκλασικά κτίρια, βενετσιάνικα μπαλκόνια, πανέμορφες παλιές εκκλησίες και τούρκικα τζαμιά συνθέτουν ξεχωριστές εικόνες σε κάθε γωνιά του. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου που κοσμείται από αντίγραφα μεγάλων Ιταλών ζωγράφων και να περιηγηθείτε στο Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό και το Πολεμικό Μουσείο.