ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

OLIVE OIL TASTING

Ανακαλύψτε τον “ελληνικό χρυσό”

Olive oil tasting

Το ελαιόλαδο, ο “ελληνικός χρυσός” όπως διόλου τυχαία το αποκαλεί ο Όμηρος, αποτελεί ένα από τα πιο εκλεκτά αγαθά που παράγει η γη της Πελοποννήσου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις διεθνείς βραβεύσεις του. Πρωταγωνιστής της Μεσογειακής Διατροφής, έχει υμνηθεί για τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία του ανθρώπου. Η καλλιέργεια της ελιάς κυριαρχεί στην περιοχή και το λάδι της θεωρείται ένα από τα πιο ποιοτικά διεθνώς, χάρη στο κλίμα που επικρατεί και τη σύσταση του εδάφους. Γνωρίστε τις παραδόσεις του, τη μαγική διαδικασία της παραγωγής του ελαιόλαδου της Αργολίδας αλλά και τη θρεπτική αξία του μέσα από μια ξενάγηση σε έναν παραδοσιακό ελαιώνα. Δείτε από κοντά ελαιόδεντρα που μετρούν αιώνες ζωής, μάθετε λεπτομέρειες για τη βιολογική καλλιέργειά τους και το μάζεμα της ελιάς, αλλά και το πώς διατηρείς ζωντανά και παραγωγικά δέντρα για εκατοντάδες χρόνια, δέντρα που συνεχίζουν να δίνουν ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Η εμπειρία ολοκληρώνεται μέσα από γευσιγνωσία, όπου θα μυηθείτε στην αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του, δοκιμάζοντας καρπούς και ελαιόλαδα που προέρχονται από τις ποικιλίες Κορωνέικη, Arbequina και Μανάκι, ενώ θα κατανοήσετε όλα όσα αναδεικνύουν το ελληνικό ελαιόλαδο σε μια “υπερ-τροφή”.

WINE TASTING

Η οινική ιστορία της Πελοποννήσου

Wine tasting

Η πλούσια και εύφορη γη της Πελοποννήσου διαθέτει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή οίνου, και η περιοχή της Αργολίδας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για την ιστορία του αγαπημένου φυτού του θεού Διόνυσου, καθώς και τη μυσταγωγική διαδικασία της παραγωγής κρασιού με μια επίσκεψη σε έναν αμπελώνα έκτασης 100 στρεμμάτων. Ανάμεσα στις διάφορες ποικιλίες όπως Σκλάβος, Ροδίτης, Σαββατιανό, Mourvedre, Cabernet Sauvignon, θα συναντήσετε και την παλιά κρανιδιώτικη ποικιλία Ροκανιάρης (ΠΓΕ Αργολίδας), η οποία πήρε το όνομά της από τη σκληρή υφή και τραγανή σάρκα της ρόγα του σταφυλιού που δίνει την αίσθηση του “ροκανίσματος”.
Ξεναγηθείτε στον αμπελώνα και στο οινοποιείο και γράψτε τον επίλογο της εμπειρίας με μια γευσιγνωσία στα μοναδικά κρασιά της περιοχής, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα του κτήματος και θαυμάζοντας την άψογη συμμετρία στη γραμμική φύτευση. Αισθανθείτε τη γαλήνη και την ηρεμία της φύσης σε ένα περιβάλλον που δημιουργήθηκε με αγάπη για το καλό ελληνικό κρασί και νιώστε την πραγματική διάσταση του “οίνος ευφραίνει καρδίαν.”

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΟΥ

Ανακαλύψτε την τροφή των θεών

Μουσείο μελιού

Ήδη από την αρχαιότητα το μέλι είχε διακριθεί για τις ευεργετικές του ιδιότητες, με τους Aρχαίους Έλληνες να το χαρακτηρίζουν τροφή των θεών που χάριζε δύναμη και αθανασία. Πράγματι, διαθέτοντας υψηλή θρεπτική αξία και μοναδική γεύση, το μέλι αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής διατροφής, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας είναι ιδανικές για τη μελισσοκομία, στην οποία η χώρα έχει μακρά παράδοση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η μεγάλη σημασία της παρουσίας της μέλισσας στη διατήρηση του οικοσυστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο χάρη στην επικονίαση, τη μεταφορά δηλαδή της γύρης στο στίγμα. Η διατήρηση του πληθυσμού τους, που απειλείται τα τελευταία χρόνια με διεθνείς οργανώσεις να επισημαίνουν τον κίνδυνο, θεωρείται κρίσιμη αφού ένας πιθανός αφανισμός των μελισσών θα οδηγούσε στον περιορισμό ορισμένων από τις σημαντικότερες καλλιέργειες τροφών και τελικά, στην εξαφάνιση του 1/3 της διατροφής μας.
Στο Μουσείο Μελιού στο Κρανίδι μπορείτε να γνωρίστε από κοντά τη μοναδικά οργανωμένη κοινωνία των μελισσών σε έναν υπέροχο χώρο, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιστορία του μελιού, να εξερευνήσετε αντικείμενα, εργαλεία και μεθόδους της μελισσοκομίας, καθώς επίσης και να παρακολουθήσετε την διαδικασία παραγωγής μελιού μέσα από γυάλινες κυψέλες.

ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Αφεθείτε στη μαγεία του βυθού

Scuba diving

Η απέραντη θέα της θάλασσας του Πόρτο Χελίου κλέβει τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη μόλις την αντικρίζει. Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και η σπουδαία αρχαία ιστορία που κουβαλάει η περιοχή, την καθιστούν ιδανική για υποβρύχιες εξερευνήσεις, πάντοτε με την καθοδήγηση των ειδικών.
Καθώς το Πόρτο Χέλι είναι χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλιέων, ο υποθαλάσσιος κόσμος του παρουσιάζει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον. Επιπλέον, οι δύο βυθισμένοι ναοί του Απόλλωνα που βρίσκονται θαμμένοι μόλις λίγα μέτρα κάτω από την άμμο, προσφέρουν μία συναρπαστική νότα μυστηρίου στην περιοχή.
Σε συνεργασία με τους έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες μας οργανώνουμε για εσάς μία ατομική ή ομαδική κατάδυση γνωριμίας ή μια υποβρύχια περιήγηση διάρκειας 4 ωρών. Αφού ολοκληρώσετε την προετοιμασία σας λαμβάνοντας από τους άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες δύτες όλες τις απαραίτητες συμβουλές, καθώς επίσης και τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας, εμπλουτίζοντας τις διακοπές σας με μία όμορφη περιπέτεια.
«Βουτήξτε» στη μαγεία της θάλασσας και ζήστε την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και ηρεμίας που σας προσφέρει. Περιηγηθείτε στους «θησαυρούς» του βυθού και αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει μέσα στην απέραντη ομορφιά του.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Περιηγηθείτε στα ιστορικά μονοπάτια

Πεζοπορεία

Μοναδικοί κοντινοί προορισμοί, απίστευτου φυσικού κάλλους και πλούσιας ιστορίας πρόκειται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις της περιπλάνησης στη φύση.
Τα υπέροχα μονοπάτια του πεζοπορικού πάρκου της Κοιλάδας βρίσκονται σε μία περιοχή με πανέμορφη βλάστηση και θέα που κόβει την ανάσα. Κατά τον περίπατό σας θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στη Χώνια, τη σπηλιά του Κόρμπη, την παραλία Λουμπίτσα και να αγναντέψετε τη μαγευτική θέα της Κορωνίδας.
Λίγα χιλιόμετρα μακριά, ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια της Ευρώπης, το σπήλαιο Φράγχθι, ξεδιπλώνει μπροστά σας τη μεγάλης σημασίας ιστορία του με συνεχή παρουσία ζωής στους τελευταίους 250 αιώνες. Το ξύλινο μονοπάτι μήκους 100 μέτρων και οι ειδικές ενημερωτικές σημάνσεις θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε κάθε σπιθαμή του σπηλαίου με άνεση και ασφάλεια.
Τέλος, ένας περίπατος υπό τους ήχους του θροΐσματος των φύλλων, των τρεχούμενων νερών και των άγριων πουλιών στο μυθικό φαράγγι Καταφύκι, είναι βέβαιο ότι θα ερεθίσει τη φαντασία σας και θα σας γοητεύσει. Η Ελληνική Μυθολογία θέλει να βρίσκεται εκεί, σε μια τρύπα ενός απότομου βράχου, η είσοδος του Άδη απ’ όπου ο Ηρακλής έβγαλε τον Κέρβερο και ο Πλούτωνας οδήγησε στον Κάτω Κόσμο την κόρη της θεάς Δήμητρας, Περσεφόνη. Η υπέροχη διαδρομή ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, στους βράχους και στις σπηλιές καταλήγει στο γραφικό χωριό Φούρνοι με το νησιωτικό χρώμα και τα πολύχρωμα σπίτια.
Απολαύστε τη μαγεία της φύσης και δημιουργήστε τις πιο υπέροχες εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μπάνιο στη θάλασσα για κάθε γούστο

Παραλίες

Για όσους θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μία ξεχωριστή παραλία και να ανακαλύ-ψουν τις ομορφιές της περιοχής, οι κοντινοί προορισμοί θα τους ανταμείψουν. Οι επιλογές καλύπτουν τόσο αυτούς που προτιμούν μία οργανωμένη παραλία, όσο και εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν παρθένα μέρη.
Κοντινές οργανωμένες παραλίες:
Η πευκόφυτη ακρογιαλιά της Βερβερόντας διαθέτει πεντακάθαρα νερά, ομπρέλες, καφέ-μπαρ, εστιατόριο και πάρκινγκ και ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά. Η παραλία της Πετροθάλασσας με τα βαθιά καταγάλανα νερά και τη χρυσαφένια αμμουδιά, προσφέρει επίσης όλες τις ανέσεις διαθέτοντας επιπλέον καφέ-μπαρ και εστιατόριο.
Βουτιές σε παρθένα νερά:
Η παραλία Σαλάντι με τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά και τα καταγάλανα νερά απλώνεται σε μία έκταση τριών χιλιομέτρων και αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς λάτρεις των ελεύθερων παραλιών. Ακόμη, η λευκή άμμος, τα ρηχά πρασινογάλανα νερά και οι φοίνικες της παραλίας Λεπίτσα συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικό που θα σας συναρπάσει. Τέλος, οι καταγάλανες παραλίες Κόβας και Υδραγωγείο στη μαγευτική, καταπράσινη περιοχή του Άγιου Αιμιλιανού κερδίζουν τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος τους. Για να απολαύσετε την εξερεύνηση σας απερίσπαστοι, ζητήστε να προμηθευτείτε από εμάς όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ παραλίας που θα χρειαστείτε.
Επιλέξτε τον προορισμό της προτίμησης σας και απολαύστε αξέχαστες στιγμές στη θάλασσα όπως ακριβώς τις ονειρεύεστε.

DAY CRUISES

Συναρπαστικές εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς

Κρουαζιέρες

Με αφετηρία το λιμάνι του Πόρτο Χελίου, απολαύστε μία ημερήσια εκδρομή με σκάφος στα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών.

Σε μία κρουαζιέρα μόλις λίγων λεπτών θα βρεθείτε στις Σπέτσες, το “Νησί των Αρωμάτων” που συνδυάζει ιδανικά την παράδοση και την αρχοντιά με τον κοσμοπολίτικο αέρα. Στο νησί χωρίς αυτοκίνητα, το πανέμορφο λιμάνι της Ντάπιας κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις, ενώ τα επιβλητικά καπετανόσπιτα μαρτυρούν τη μακρά ιστορία του. Περιηγηθείτε στα βοτσαλωτά σοκάκια του νησιού, εξερευνήστε την αγορά των Σπετσών και μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία ρομαντική βόλτα με άμαξα. Οι επιλογές για βουτιές στα νερά του Αργοσαρωνικού είναι πολλές, με τη Ζωγεριά, τον Βρέλλο και την παραλία της Αγίας Μαρίνας να ξεχωρίζουν. Όσο για την έξοδό σας, το νησί καλύπτει κάθε προτίμηση, από υπέροχες ταβέρνες πλάι στο κύμα μέχρι πιο εκλεπτυσμένες γαστρονομικές επιλογές, ενώ η βραδιά καταλήγει στο Παλιό Λιμάνι όπου χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής των Σπετσών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι μεγάλες αθλητικές, και όχι μόνο, διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο “Νησί των Αρωμάτων”, όπως τα Spetses Classic Yacht Regatta, Spetses Mini Marathon, Tweed Run, για μια απόδραση μακριά από τα καθιερωμένα.

Για άλλους “η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού” και για άλλους το “νησί των καλλιτεχνών”, η πανέμορφη Ύδρα γοητεύει τον κάθε επισκέπτη της με το πολύχρωμο κολάζ εικόνων και αρω-μάτων της. Τα εντυπωσιακά τοπία της έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές μεγάλες καλλιτεχνικές προσωπικότητες όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Γεώργιος Σεφέρης, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας και ο Χένρι Μίλερ. Μακριά από το θόρυβο της πόλης, με τα άλογα, τα γαϊδουράκια και τα θαλάσσια ταξί να αποτελούν τα μοναδικά μεταφορικά μέσα του νησιού, η ηρεμία και η χαλάρωση στην Ύδρα είναι αδιαμφισβήτητη. Περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια με τα εντυπωσιακά αρχοντικά της, απολαύστε τη μοναδική θέα από τους ανεμόμυλους και ζήστε τα πιο υπέροχα βράδια σας στις γραφικές ταβέρνες, τα υπέροχα εστιατόρια και τα μπαρ που θα βρείτε κατά μήκος της παραλίας ή πάνω στις ανηφοριές του νησιού. Οι λάτρεις της θάλασσας θα βρουν αυτό που αναζητούν στις παραλίες Σπηλιά, Υδρονέτα και Μπίστι.

Η ομάδα του ξενοδοχείου μας από κοινού με τους έμπειρους συνεργάτες μας βρίσκεται στην διάθεση σας για τη διοργάνωση της εκδρομής των ονείρων σας που θα εμπλουτίσει τις διακοπές σας με μοναδικές στιγμές.