31.07.2018

Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2018

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου ανοίγει τις πόρτες του και φέτος στο ευρύ κοινό γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής δράσης του με μοναδικές εκδηλώσεις. Ο όμιλος AKS Hotels υποστηρίζοντας πάντα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ερμιονίδας προσκαλεί με τη σειρά του τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου  να απολαύσουν μοναδικές βραδιές κλασικής μουσικής. Καταξιωμένοι και διεθνούς κύρους καλλιτέχνες από έξι διαφορετικές χώρες, καθώς και νέοι ανερχόμενοι μουσικοί θα χαρίσουν μοναδικές παραστάσεις κάτω από το μαγευτικό φυσικό σκηνικό του Πόρτο Χελίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό, το οποίο ιδρύθηκε τo 1988 από τον πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό, Γιώργο Μάνεση, θα πραγματοποιηθεί στον ξεχωριστό χώρο του κτήματος Μάνεση.

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

1 Αυγούστου – Προβολή του ντοκυμαντέρ των Αιμιλία Μπουρίτη & Πάνου Βιττωράκη με τίτλο «Μεταβιομηχανικά αγροτικά μονοπάτια» που παρουσιάζει την βίαιη βιομηχανοποίηση της αγροτικής ζωής στην περιοχή του Ασπρόπυργου μέσα από συνεντεύξεις, βιωματικά δρώμενα κ.α.

2 Αυγούστου – Νέοι μουσικοί – μαθητές αλλά και απόφοιτοι – πιάνου & βιολοντσέλου θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ προσφέροντας μια νότα νεανικής χάρης και φρεσκάδας. Στη συνέχεια η μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ερευνήτρια Ζωή Ξαρλή, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Η φύση και η θέση της γυναίκας στον Ευριπίδη».

3 Αυγούστου – Ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και καθηγητής πιάνου στο πανεπιστήμιο της Tampa (Η.Π.Α.) Δρ. Γρηγόρης Ζαμπάρας, με πολυετή συμμετοχή σε φημισμένα φεστιβάλ όπως εκείνο του Newport (Η.Π.Α.) και πάμπολλες ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του, θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ με έργα L.v. Beethoven & F. Liszt.

4 Αυγούστου –  Ο νεαρός ανερχόμενος σολίστ του βιολιού Αιμίλιος Μπαρτζής με τον πιανίστα Γρηγόρη Ζαμπάρα θα ερμηνεύσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα του σχετικού ρεπερτορίου, ενώ στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής κα. Ιωάννα Μαρή, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Η θαυμαστή παιδαγωγία της μουσικής».

5 Αυγούστου – Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Έλληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος (μεταξύ άλλων, βραβείο “Gabriel Faure” το 2016 από την Académie du disque lyrique) και η ηθοποιός και συγγραφέας Μάρθα Τομπουλίδου, με τον Γρηγόρη Ζαμπάρα στο πιάνο, θα παρουσιάσουν υπό μορφή ραδιοφωνικής εκπομπής ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυποίκιλο αφιέρωμα στο μουσικό θέατρο με τίτλο «Ραδιοπρόγραμμα».

6 Αυγούστου – Ο επί χρόνια εξάρχων βιολονίστας της Καμεράτας Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής Sergiu Nastasa και η αρπίστα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ Maria Bildea, θα παρουσιάσουν ένα ρομαντικό πρόγραμμα με έργα των J.S. Bach, Saint-Saëns, Bartǒk & Sarasate για βιολί και άρπα.

7 Αυγούστου – Συναυλία Gala για τα 30 χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό αφιερωμένη στον ιδρυτή του Γιώργο Μάνεση με τον Έλληνα βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, τον Ιταλό τενόρο Stefano Marra, την Ιταλίδα σοπράνο Martina Paciotti, την Γαλλίδα αρπίστα Coline-Marie Orliac καθώς και τους πιανίστες Andrea Bosso (Ιταλία) και Γρηγόρη Ζαμπάρα.

Νιώστε την μαγεία και αυτό το καλοκαίρι στην μοναδική αυτή γιορτή της μουσικής και της τέχνης! Σας περιμένουμε!