23.07.2020

Γαλάζια Σημαία για το AKS Hinitsa Bay για το 2020

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές σχετικά με περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, ποιότητα νερών κολύμβησης, περιβαλλοντική διαχείριση, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Η Ελληνικη Εταιρία Προστασία της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιας Σημαίας στη χώρα μας, ανακοίνωσε πρόσφατα τις ακτές, μαρίνες και τουριστικά σκάφη που βραβεύτηκαν με το αντίστοιχο σήμα για το 2020. Στην λίστα με τις αναγνωρισμένες ακτές του Δήμου Ερμιονίδας περήφανα βρίσκεται ακόμα μια χρονιά μόνο η παραλία του AKS Hinitsa Bay

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν έγινε στην παραλία μας η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας την οποία συνόδευσαν κάποια δρώμενα οικολογικής φύσεως από το 1ο σύστημα προσκόπων Κρανιδίου. Τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα έγινε καθαρισμός παραλίας, ενίσχυση των μυρωδικών του μποστανιού, ενημέρωση/εκπαίδευση από τον ναυαγοσώστη. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τους προσφέρθηκε γεύμα.

Όλοι εμείς από τον όμιλο των AKS Hotels είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που μεταλαμπαδεύουμε στα σημερινά παιδιά την αγάπη και τον σεβασμό για τη φύση, καθώς η συνειδητοποίηση και η εδραιοποίηση της ως το ‘πραγματικό μας σπίτι’ κρίνεται τώρα πιο αναγκαία από ποτέ.