02.09.2019

Γαλάζια Ακτή με Γαλάζια Σημαία και το 2019

Το AKS Hinitsa Bay σήκωσε και φέτος τη γαλανόλευκη και καλωσορίζει όλους εσάς να έρθετε να τη δείτε να κυματίζει περήφανα μεσίστια στην παραλία μας. Μιλάμε σαφώς για τη βράβευση μας με Γαλάζια Σημαία και για το 2019!

Οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2019 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. 

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι από το 1992 ο εθνικός χειριστής του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” . Η “Γαλάζια Σημαία” είναι ένα παγκόσμιο (πάνω από 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη) σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες τις οποίες διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς ή και σε σκάφη που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληρεί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται όχι μόνο με την ποιότητα των νερών κολύμβησης, αλλά και με τη περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση των λουόμενων, σαφής πρόγραμμα για την τήρηση της καθαριότητας και αυστηρούς κανονισμούς ασφάλειας με ειδικές εγκαταστάσεις.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία που εξασφαλίζει τη σωστή συμβίωσή μας με τη φύση σεβόμενοι και τις δύο πλευρές, γιατί στην ουσία υπάρχει μόνο μια, η φύση.

Να χαρείτε όλοι ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι το 2019!