21.12.2017

Γιορτές με άρωμα Πόρτο Χελίου!

 

 

Το Πόρτο Χέλι αν και είναι παραθαλάσσιο μέρος γιορτάζει τις μέρες που διανύουμε με μεγαλοπρέπεια, ενώ μία σειρά από δρώμενα και έθιμα έρχεται να “στολίσει” την συγκεκριμένη περίοδο και να της δώσει μοναδικά χρώματα και αρώματα!

Μικροί και μεγάλοι έχοντας γιορτινή διάθεση απολαμβάνουν βόλτες στο γραφικό λιμανάκι και επισκέπτονται το χωριό του Αϊ Βασίλη, που βρίσκεται στην πλατεία 25ης Μαρτίου για να ακούσουν όμορφες μελωδίες, να “ανταλλάξουν” χαμόγελα και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους σαν παιδιά που είναι ή σαν να είναι και πάλι παιδιά…

Το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στους δρόμους του Πόρτο Χελίου συνεχίζεται και στα σπίτια των κατοίκων. Οι κάτοικοι όσο πλησιάζει η “αρχιμηνιά” ετοιμάζουν Πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές, φαγητά και φυσικά την Βασιλόπιτα με ιδιαίτερη ευρεσιτεχνία και μαεστρία. Παραδοσιακά, το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο νοικοκύρης κάθε σπιτιού με το σπάσιμο του ροδιού καλωσορίζει το νέο έτος, ένα έθιμο που ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και διαδόθηκε σταδιακά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το ποδαρικό, από την άλλη γίνεται από τα μικρά παιδιά που είναι “καλορίζικα” ή “καλόμοιρα”, όπως λέγεται καθώς μπαίνουν πρώτα και πριν απ’ όλους στο σπίτι για να έχει η οικογένεια καλοτυχία και υγεία όλο το έτος!

Υγεία και κάθε καλό σας ευχόμαστε κι εμείς για μία μαγική εορταστική περίοδο σε τόσο όμορφα μέρη, όσο το δικό μας… Καλές Γιορτές!