27.04.2020

Το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου μας θεραπεύει ακόμα

Ο μεγαλύτερος θεραπευτής όλων των εποχών, Ασκληπιός, ζει ακόμα μαζί μας μέσω του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα AKS Hotels.  Η ολιστική προσέγγιση του Ασκληπιού στην υγεία και την ευεξία περιλάμβανε εναλλακτικές θεραπείες συνδυάζοντας τον τρόπο ζωής και διατροφής για την ισορροπία του νου, της ψυχή και του σώματος. Η αρχαία ενέργεια του τόπου μαζί με τη σοφία των πρακτικών του έχει υπάρξει έμπνευση στην παροχή υπηρεσιών και εγκαταστάσεων μας.

Η πιο γνωστή θεραπεία που λάμβανε χώρα στα Ασκληπιεία ονομαζόταν «Εγκοίμηση» κατά την οποία ο ασθενής μέσου του ύπνου στον ιερό χώρο μπορούσε να θεραπευτεί. Ο ασθενής κατά την άφιξη του λουζόταν στα λουτρά και κατόπιν τον αναλάμβαναν οι φυσιοθεραπευτές με μαλάξεις (μασάζ) και ασκήσεις γυμναστικής ενώ παράλληλα υποβαλλόταν σε δίαιτα και νηστεία. Όλα αυτά προηγούνταν της εγκοίμησης και προετοίμαζαν τον ασθενή για αυτή.

Σήμερα στα  AKS Hotels μπορείτε να απολαύσετε διάφορα πακέτα Spa και να χαλαρώσετε στα χέρια των επαγγελματιών, μετά από ένα αναζωογονητικό μπάνιο στην πισίνα ή τη θάλασσα. Όσον αφορά την σωματική σας άσκηση και εκγύμναση, τα AKS Hotels προσφέρουν αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ η τοποθεσία μας δίπλα στη θάλασσα επιτρέπει όλων των ειδών των θαλάσσιων σπορ και δραστηριότητες, ακόμα και ιστιοπλοΐα.

Όσον αφορά τη διαιτητική αγωγή των θεραπειών του Ασκληπιού έχουμε ενσωματώσει στην γαστρονομίας μας τη φιλοσοφία μιας ισορροπημένης δίαιτας πάνω στην Ελληνική Κουζίνα, επηρεάζοντας τις διατροφικές συνήθειες και κατ’ επέκταση τον τρόπο ζωής προς το βέλτιστο. Οι συνταγές και τα φρέσκα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καλλιεργούνται στο Πόρτο Χέλι και την ευρύτερη περιοχή, με κυρίαρχο στοιχείο το εξαιρετικής ποιότητας Αργολικό ελαιόλαδο. Οινοποιεία, καλλιέργειες ροδιού και οπωροκηπευτικών προϊόντων ικανοποιούν και τις πιο υψηλές διαιτητικές απαιτήσεις.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ενίσχυσης της πνευματικότητας που πρεσβεύουν οι εναλλακτικές μέθοδοι του Ασκληπιού υπάγεται και η διάδοση της γνώσης. Το Συνεδριακό Κέντρο των AKS Hotels εξυπηρετεί σύγχρονα αυτό το σκοπό, μέσα από την καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας και ανοιχτής επικοινωνίας. Επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και επιστημονικά συνέδρια διεξάγονται με απόλυτη επιτυχία χάρη στο αξιόλογο προσωπικό και την άρτια τεχνολογική κατάρτιση.

Τέλος, η εναλλακτική ιατρική του Ασκληπιού βασίζεται στα δώρα της φύσης προς τον άνθρωπο όπως η βοτανολογία, αλλά και στην αποκατάσταση της σχέσης του μαζί της. Η τοποθεσια των AKS Hotels είναι ιδανική για να σας φέρει σε επαφή με τη φύση καθώς είναι χτισμένα πάνω σε μια καταπράσινη χερσόνησο στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, ακριβώς στην θάλασσα. Μπορείτε να εξερευνήσετε  ακόμα αμέτρητα ειδυλλιακά τοπία και κρυμμένους θησαυρούς στις γύρω περιοχές, από δαντελωτές ακτές με χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά, μέχρι ποτάμια με ορμητικά νερά, και βουνά με πλούσια βλάστηση.

Από τότε μέχρι σήμερα η ανάγκη του ανθρώπου για θεραπεία παραμένει διαχρονική και την δεδομένη χρονική στιγμή επιτακτική. Θεωρούμε πως το καλύτερο ευχαριστώ στον Ασκληπιό για τη συμβολή του,είναι μια επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρό του στην Επίδαυρο.